Subscribe:

Ads 468x60px

Fruity Lemon Heart

Khamis, 28 Jun 2012

Something fun about my nieces..:)


Hari ni aku nak cerita kisah2 anak sedare aku yang comel2 sgt3....HEHEHE...mcm aku sbg makciknye....
Walupun mereka nakal,biase lah...budak2..aku memangla pantang sbb aku x suke budak2 bising lebih2...sikit2 sudah la....hehehe....mcm la dulu aku x bising....
Tapi....aku sayang sangat kat mereka.....
Kali ni, aku nak crita ttg anak sedare aku yang duduk dekat dgn U aku...hehe,,,,,,, agak kerap jugakla aku balik ke rumah kakak aku ni....time boring2 duk kat U tu..aku balik la ke sini...
Mereka ni memang excited kalau aku balik ke sini...ceh...perasaan..hahaha.
Klu aku kat U tu, asal aku on9 FB n dieorg pun on9..mesti nak video call dgn aku...manja betul dieorg..:p

Mereka kelakar tau sbb dgn keletah mereka ni...kdg2 aku teringin nak anak sendiri..huk3...gatal sudah.  (>.<)
 Ade beberapa kisah yang aku nk kongsikan:

First masa aku baru sampai rumah kakak aku, seusai aku menyalin baju, aku pun duduk2 lah mkn kat ruang tamu....tibe2 amirah...anak sedara aku yg 2nd last..ckp kat aku....
"Cik, cik nak tau x, cik paling lain sekali antare kiteorg tau," kate die sambil mkn ape ntah aku dah lupe. Aku pun tanye la balik kat ami (nama manja dia).
"Apa dia? Kenapa lain?" aku tanya balik dengan muke pelik. Ami pun jawab dgn muke selamba n suci lg x bersalah... "Sebab cik GEMUK,"

PEHHH...berdesing telingaku....huhuhu...aku x lah gemuk...tp dieorg yang kurus...huuhhu....ayat pembela diri..cover2. Memang merajuk la aku dgn amirah...aku x ckp dengan die sampai malam...hahahaha....kecik hati aku....:( walau die baru darjah satu, aku ttp kecik hati..;

Second, time aku dgn anak sedara aku yang lain tgh tv AL-HIJRAH, mase tu Ust Don tgh beraksi...ceewaahh...hehe.. Tgh bg ceramah dlm segmen ape, aku x ingat...
Lepas tu anak sedare aku yg sulung tanye kat aku.... "Cik, Ust Don ni dah tunang kan? Cik tau x?"
Aku pun dgn selamba jwb.."Cik la tunang die," hahahhahahaha..gatal!
Aku pun terus jwb.."Mane aku tau..,"
Tetiba si iman yg comel n pintar tu bersuara, "Aku,aku..,"
Aku pun...erkkkkk....."Oke, saya x tau."
"Haaa....tau pun.....," Iman kate sambil buat muke mcm mak2 marah kat anak die... Aku pun tersenyum geli hati....geraam pun ade, pintar sgt laa anak sedare yg baru 4 tahun ni..dah la comel je bile tegur aku mcm tu...hehehehe...

Cerita kali ni lg laa lawak....
Hanis, anak sedare aku yg ke-4 tanye aku.."Cik suke x henset blackberry," aku dgn malas pun jwb dgn hanya gelengan. Sbb mase tu aku tgh khusyuk tgok fb..wakakaka..jahat kan aku?
Lepastu Hanis pun ckp lg "Hanis suke henset blackberry," Lepastu Si kecil iman pun ckp jugak... "Iman suke henset strawberry yang pekat tu...,"
Erkk..hahahhaahha...aku pun gelak la..sambil picit pipi die...Geraaammmmm.........!! Nanti klu aku dpt anak mcmni...aihhh...pecah porot den golak...hehe...

Oke, ni je benda utk hari ni....thank you very much...

0 ulasan:

Catat Ulasan