Subscribe:

Ads 468x60px

Fruity Lemon Heart

Selasa, 5 Julai 2011

JANGAN BIARKAN HIDAYAH ALLAH BERLALU BEGITU SAHAJA


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...
Dengan izin ALLAH,dapat lah aku meneruskan pengisian dlm blog ni,yg sudah berbulan-bulan d biarkan.^^

Entri kali ini aku dapat ilham pd jam 3 pg td,aku tidak mampu untuk lelap kan mata dek beberapa perkara yg xpenting pun.Itulah manusia,perkara tak penting d fikir2,yang penting tak diendahkan.ALLAH...jahilnya diri ini..
'Jangan biarkan hidayah ALLAH berlalu begitu sahaja'..kenapa tajuknye begini?
Sebagai hamba,kite punya ALLAH yang sangat cinta dan sayang pada kita.Bukti?Saban pagi,kita masih boleh sedar dari tidur,kerana apa?Kerana ALLAH masih beri peluang untuk beribadat kpdNYA,untuk menjadikan hari ini lebih baik dari semalam.ALLAH masih lg memberi nikmat pada kita.Kita saje yg xsedar!Jahil!Sombong!Betul x??
"Nikmat yang manakah yang mahu kamu dustakan?" (SURAH ARRAHMAN).


Setiap manusia akan melakukan kesilapan.Akan terlalai.Even die tahu ape yg die buat tu salah,tp kerana nafsu,semuanya kabur.Perkara salah,terase seronok je nak buat.Sbb syaitan akan memberi perencah rase semasa kite melakukan perkara yg salah tu..Tapi,ALLAH MAHA PENYAYANG...pernah x mase kite buat salah tu,buat maksiat,tbe2 terdetik kat fikiran kite,'hei...,ini salah'...maka,itu maknanya ALLAH yg mengingatkan kita,ALLAH xnak kita terpesong jauh..Sedarlah diri yg lemah ini,ALLAH sgt sayang padamu,kau je yg x nak.Jgn tolak ape yg kite terfikir itu,itu hidayah ALLAH,jgn biarkan ia berlalu begitu shaja...
ISTIGHFARLAH,MUHASABAHLAH DIRI,KEMBALI PADA JALAN YANG DREDHAI ALLAH,KEMBALILAH....ambil wudhu' dan solat sunat taubat...mohon ampun pd ALLAH..berjanji pada diri,akan jadi yg terbaik utk ALLAH...

BERUBAH LAH kepada yg lebih baik dan memberi manfaat pada yg lain...WALLAHU A'LAM...